Tweets op de NLD

Tweets uit Delft

Impressie Delft

Print

Warm welkom voor Sinterklaas!

Written by Piet. Posted in Laatste nieuws

SinterklaasOPdeKoepoortBrug

Op de Koepoortbrug werd Sinterklaas door honderden enthousiaste fan binnen gehaald (klik voor supergroot in nieuw scherm).

 

WaterPietenOpdeSchie

De waterpieten zorgde weer voor spectakel op de Schie met hun Jetski's!

 

PakjesPiet KookPieten en hoofdpiet

Pakjes Piet, Pieterkokken en hoofd Piet waren ook weer van de partij.

Print

Museumnacht Delft zet de blik op oneindig

Written by Piet. Posted in Laatste nieuws

Poster Museumnacht Delft 215

Op vrijdag 6 november kunnen cultuurliefhebbers, kinderen en feestgangers wederom hun hart ophalen tijdens de zesde Museumnacht Delft. Het thema is dit jaar: “Blik op oneindig”.

De Museumnacht trapt af met Nakamato en Benoits die het publiek zullen overrompelen met hun opening Reflections. Zij zullen tijdens hun openingsact het Agathaplein overspoelen met pulserende golven van licht en geluid. Maar liefst 28 deelnemers zetten vervolgens van 20:00 tot middernacht hun deuren wagenwijd open om het publiek te trakteren op een eindeloze variatie aan kunst, cultuur, techniek en historie.

De Museumnacht Delft is trots om twee nieuwe musea te verwelkomen: het Mineralogisch Geologisch museum en het Historisch Joris. Daarnaast doen Galerie XS, de TU Sport en Cultuur en de Maria van Jessekerk voor het eerst mee. Ook het splinternieuwe Centraal Station zal haar steentje bijdragen met de tentoonstelling Beeldspoor. De Tussenruimtes zijn dit jaar gesitueerd in bijzondere bekende en minder bekende kerken in Delft. Tijdelijke kunst in ruimtes die gewijd zijn aan de eeuwigheid. In Theater de Veste kunnen bezoekers een blozende blik werpen in het Magistrale Museum der Vaginale Verbeelding van Yvonne Beelen. De rondvaartboten zullen lemniscaten varen op grachten van donker Delft met aan boord schrijver Jan van der Mast en singer-songwriter Ivo Bernhard.

Bezoekers hoeven met dit boordevolle programma niet langer eindeloos rond te dwalen dankzij de verbeterde Kwibuslijn, met maar liefst drie kwibussen. Voor de kinderen tot 12 jaar zal de Museumnacht in een oogwenk voorbij schieten tijdens de Kindermuseumnacht.

De Afterparty keert dit jaar terug op haar oude nest als het Theater de Veste zal doen schudden op haar grondvesten. Op de dansvloer kan het verstand op nul als de blik maar op oneindig is gericht. Passepartouts kosten dit jaar eur 10 in de voorverkoop en eur 12 op de dag zelf. Vroege beslissers kunnen nu al een passe-partout kopen voor slecht 8 euro, de early bird sale is al begonnen en loopt tot en met 23 oktober. Kinderen tot en met 12 jaar mogen de Museumnacht gratis bezoeken.

Meer informatie is te zien op de website www.museumnachtdelft.nl.

Print

Warm Delftsblauw welkom op de NLD op Lichtjesavond

Written by Robert. Posted in Laatste nieuws

Lichtjesavond Delft Nieuwe Langendijk 10 december 2013

Bij 5 kraampjes kunt u kijken en deelnemen aan met kerst- en sfeervolle activiteiten verspreid over de middenberm, zoals kerstballen maken, veertjes zetten in het haar, winters breien en haken. Bij Happy Day Tours kunnen kinderen en volwassenen komen luisteren naar kerstverhalen. Houdt u meer van sieraden maken? Dan bent u bij KUNST en Koffie aan het juiste adres. 

Muziek en straattheater

Ferry Brian speelt ter hoogte van de Guitarshop Delft om 18 uur en om 20 uur. En iedereen kan genieten van straattheater ter hoogte van Namaste Reizen: Een warm Delftsblauw  welkom. En: de meeste winkels op de Nieuwe Langendijk zijn open.

Komt u ook?

Ruimte voor straattheater en activiteiten!

Nu de parkeerplaatsen verwijderd zijn op de middenberm van de Nieuwe Langendijk, kunnen de werkgroep Nieuwe Langendijk, samen met ondernemers en bewoners vrolijke activiteiten organiseren. Deelnemen aan Lichtjesavond is het eerste gezamenlijke initiatief! 

Kijk ook op Facebook en Twitter voor updates:

 www.facebook.com/NieuweLangendijkDelft

 @NLDDelft